AZ EGYETLEN 100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ, AKKREDITÁLT LABORRAL RENDELKEZŐ ÚTÉPÍTŐ VÁLLALAT

66 ÉVE MEGBÍZHATÓ PARTNER

AZ EGYETLEN 100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ, AKKREDITÁLT LABORRAL RENDELKEZŐ ÚTÉPÍTŐ VÁLLALAT

66 ÉVE MEGBÍZHATÓ PARTNER

Az ország legrégebbi útépítő vállalatának története

Régre nyúlik vissza az immáron 66 éves Hódút Kft. múltja. [more] Jogelődje 1949-ben alakult Szentesi Útfenntartó Nemzeti Vállalat volt, amely Csongrád megye területén működött. 1950-ben a Gyulai Útfenntartó vállalattal egyesültek, így tevékenysége már két megyére, Békés és Csongrád megyére terjedt ki.

1960 január elsejétől, Hódmezővásárhelyi Közúti Építő Vállalat néven működött tovább Délkelet-Magyarországon. A társaság többségi tulajdonát a privatizáció során 1994.-ben a dolgozókból alakult konzorcium szerezte meg és Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. –ként.

A Társaság 1999-ben kiterjesztette működési területét a Dunántúlra, hiszen egy keverőteleppel lett gazdagabb, Kövesgyűrpusztán. 2003-ra pedig Budapestet is elérte a terjeszkedés, a Dunaharaszti keverőtelep megvásárlásával.

A hosszú múltra visszatekintő nagy magyar útépítő cégek közül egyedül a Hódút Kft. maradt hazai tulajdonban. Az egyre korszerűsödő géppark és keverőtelepek működését egy jól felszerelt javítóműhely biztosította, Hódmezővásárhelyen, mely jelenleg is működik.

A vállalat 1997-ben került a Duna Aszfalt égisze alá és egészen 2015 év elejéig tevékenykedett leányvállalatként.

A Hódút Kft. tevékenysége során mindig is nagy figyelmet fordított a minőségi munkavégzésre. 1996-ban bevezette az MSZ EN ISO 9002 szabvány szerinti minőségügyi rendszert, (TÜV HANNOVER KTI) amely azóta is jelen van és folyamatos fejlődésen megy keresztül a vállalat életében.